Нүүр хуудасМэдээСар шинийн баярын өдрүүдэд хоолны хордлого, гэдэсний халдварт өвчнөөс сэрэмжлүүлж байна

Сар шинийн баярын өдрүүдэд хоолны хордлого, гэдэсний халдварт өвчнөөс сэрэмжлүүлж байна

–  Хүнсний бүтээгдэхүүн худалдан авахдаа баталгаатай газрыг сонгох
 – Хоол хүнс бэлтгэхийн өмнө гараа заавал угаах
– Хоол хүнсэнд хэрэглэгдэх аяга, сав суулга, халбага, сэрээ, хутга, усны сав бусад хэрэглэлийг сайтар угааж цэвэрлэх
 – Торт, өндөг, хиам, цөцгий, төрөл бүрийн салад, зууш, сүү, сүүн бүтээгдэхүүнийг зориулалтын дагуу хөргөгчид 24 цагаас ихгүй хугацаагаар зөв хадгалах, хэмжээг тохируулан бэлтгэж хэрэглэх
 – Жимс, хүнсний ногоог сайтар угааж хэрэглэх
 –  0,5 л, 1 л, 1,5 л, 2 литр г.м хэмжээгээр савлагдсан ундаа, айргийг ам дамжуулан уухгүй байх
 – Хордлого халдвар болон бусад өвчний шинж тэмдэг илэрсэн үед яаралтай эмчид хандах хэрэгтэй.

ХАРИУ ҮЛДЭЭХ

Сэтгэгдэл оруулна уу!
энд нэрээ оруулна уу

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ИХ УНШИГДСАН