– Хүнсний бүтээгдэхүүн худалдан авахдаа баталгаатай газрыг сонгох
– Хоол хүнс бэлтгэхийн өмнө гараа заавал угаах
– Хоол хүнсэнд хэрэглэгдэх аяга, сав суулга, халбага, сэрээ, хутга, усны сав бусад хэрэглэлийг сайтар угааж цэвэрлэх
– Торт, өндөг, хиам, цөцгий, төрөл бүрийн салад, зууш, сүү, сүүн бүтээгдэхүүнийг зориулалтын дагуу хөргөгчид 24 цагаас ихгүй хугацаагаар зөв хадгалах, хэмжээг тохируулан бэлтгэж хэрэглэх
– Жимс, хүнсний ногоог сайтар угааж хэрэглэх
– 0,5 л, 1 л, 1,5 л, 2 литр г.м хэмжээгээр савлагдсан ундаа, айргийг ам дамжуулан уухгүй байх
– Хордлого халдвар болон бусад өвчний шинж тэмдэг илэрсэн үед яаралтай эмчид хандах хэрэгтэй.
Сар шинийн баярын өдрүүдэд хоолны хордлого, гэдэсний халдварт өвчнөөс сэрэмжлүүлж байна
